РУСИЈА

У Москву долази индијски лидер - Запад с љубомором прати догађај

Запад помно и љубоморно прати предстојећу посету индијског премијера Нарендре Модија Русији, приметио је секретар за штампу руског председника Дмитриј Песков у интервјуу Русији 24.
Sputnik
"Ако су љубоморни - значи да пажљиво прате. Пажљиво прате - значи да придају велики значај. И не греше у томе, и треба јој придавати велику важност", рекао је представник Кремља, коментаришући љубоморан однос западних политичара према Модијевој посети Руској Федерацији.
Подсетимо, премијер Индије ће посетити Москви 8-9. јула на традиционални 22. руско-индијски самит. Како пишу медији, очекује се да ће индијски премијер Нарендра Моди током посете Москви са руским председником Владимиром Путином разговарати о развоју механизама за брзи трансфер новца између две земље и коришћење националних банковних картица.
Како наводе медији, обе стране настоје да постигну напредак у развоју билатералног инвестиционог споразума; Тренутно се праве планови за повећање извоза из Индије у Русију у секторима као што су пољопривреда, фармација и услуге. Очекује се и велики подстицај за проширење индијског присуства на руском Далеком истоку, који је богат енергетским ресурсима и минералима, користећи руту Ченај-Владивосток.
Коментар