СПОРТ

Руски шампион жели Србина

Фудбалски клуб Зенит из Санкт Петербурга жели да доведе Ивана Илића, српског фудбалера, пренео је Николо Скира, италијански инсајдер. Наводно је реч о уговору на четири године.
Sputnik
Зенит који је претходне сезоне освојио титулу шампиона Русије спреман је да доведе 23-годишњег Ивана Илића из Торина за 23 милиона евра.
Како преноси италијански инсајдер руски клуб понудио би српском фудбалеру четворогодишњи уговор по ком би Илић зарађивао 3,5 милиона евра годишње уз додатне бонусе.
Претходне сезоне српски везиста одиграо је 31 меч за Торино у Серији А, постигао је три гола као и две асистенције.
Добар утисак сигурно је Илић оставио и на Европском првенству где је у дресу Србије одиграо све три утакмице у групној фази. Није било превише потеза за дивљење Орлова, уписан је само један гол, али за тај гол велике заслуге приписују се управо Илићу.
Фудбалер Торина извео је центаршут после ког је Лука Јовић постигао погодак за изједначење 1:1 у утакмици са Словенијом.
Српски фудбалер каријеру је почео у Црвеној звезди, да би потом 2017. године прешао у Манчестер сити, али је у том периоду био на позајмицама у у Звезди, Земуни и Бреди. Велики корак напред направио је 2020. године када је потписао за Верону, а у Торино је отишао три године касније.
ЕУРО 2024
„Златни брк“ за „холандског лава“ – заслужио је!
Коментар