ЕУРО 2024

Немачка легенда критикује своју земљу: Осећај сигурности је нестао – није исто као пре 10 година

Бивши фудбалер Реал Мадрида Немац Тони Крос рекао је да се после завршетка играчке каријере неће враћати да живи у Немачкој због проблема са миграцијом у земљи.
Sputnik
Репрезентација Шпаније је у петак победила селекцију Немачке резултатом 2:1 и пласирала се у полуфинале Европског првенства 2024. Овај меч био је последњи у каријери 34-годишњег Кроса.
У изјави је био прилично критички осврнут ка својој земљи.

„И даље мислим да је Немачка сјајна земља. Заиста волимо да смо тамо, али то није Немачка каква је била пре 10 година. Осећај сигурности је нестао! Управо то се променило. Ако ме неко пита, где бих дозволио моја ћерка иде у 23.00 - у неки шпански град или велики немачки град - радије бих одабрао Шпанију", рекао је Крос, а преноси Билд.

Крос је дипломац немачког Бајерна из Минхена , где је три пута освојио првенство Немачке и Куп Немачке, два пута национални Суперкуп, Лигу шампиона, УЕФА Суперкуп и по једном Светско клупско првенство.
У Реал Мадрид је стигао 2014. године, са којим је четири пута освојио првенство, Суперкуп Шпаније, Лигу шампиона и УЕФА Суперкуп, једном Куп Шпаније и пет пута Светско клупско првенство.
Као део репрезентације Немачке, Крос је постао светски шампион у Бразилу 2014. године.
Укупно је за репрезентацију одиграо 114 мечева, постигао 17 голова и уписао 21 асистенцију.
СПОРТ
Новак најављује ватромет – а Холгер велику битку: „Обојица у себи имамо ватру“
Коментар