СПОРТ

Новак због Таре свирао виолину – Стефан одушевљено имитирао тату: „Краде мали“ /видео/

Мечеве Новака Ђоковића на Вимблдону прате и његова деца Стефан и Тара, а током дуела српског аса и Алексеја Попирина, успели су у појединим моментима да славног тату баце у сенку због симпатичних реакција.
Sputnik
Када је после три сата и пет минута Новак Ђоковић савладао Алексеја Попирина у трећем колу Вимблдона, победу је прославио тако што је гестикулирао свирање виолине. Многима није било јасно због чега је српски ас славио на овај начин, али је касније стигло појашњење.
„То је било за Тару! Тара моја свира виолину већ неко време, шест месеци и то је био наш договор да ћу тако да прославим“, објаснио је Ђоковић.
Малена Тара велика је инспирација најбољем свих времена, а мечеве свог тате прати веома мирно и то читајући књигу због чега је побрала симпатије.
Са друге стране Стефан Ђоковић далеко фокусираније прати татине дуеле, а колико је одушевљен сваким потезом показао је током Новаковог меча против Попирина када је имитирао смеч српског аса.
Стефанове реакције засмејавале су цео Новаков тим, као и публику, а најбољи тенисер свих времена касније је појаснио да његов син ужива у улози шоумена.
„Занимљиво је, стварно је занимљиво. Он каже ‘моја главна улога је да све засмејавам‘, воли такву улогу. Увек са њим неки штосеви и зезање. Данас смо играли билијар. Изненадио ме је, победио ме је, напредовао је у билијару, али... Краде мали! Играмо тако да је правило када промашиш да узмеш ону белу лопту и ставиш где хоћеш. Он онда ‘нисам гледао‘, па ‘светло‘, тако... Ко му је тата, можемо знати одакле му то“, рекао је Новак.
Истакао је да му много значи што је породица уз њега на турниру.
„Време које проводим са њима је непроцењиво, поготово на Вимблдону, то није само мени омиљени турнир, већ и од моје супруге и од Стефана и Таре. Обоје воле да буду овде. Јединствено је, одише историјом и традицијом, лепо је. Стефан воли да игра на трави, игра и у дворани, тренира са тренером, ту су деца и од Боба Брајана и разних играча који сваке године играју са њим. Квалитетно проводимо време, идемо и до шуме, волимо то наше неко време, правимо кућице на дрвету и свашта нешто. Били смо и до града, али углавно смо ту у Вимблдону јер се доста изгуби времена у саобраћају, важније је да будемо одморни, али увек имамо неке разоноде“, закључио је Новак.
У осмини финала српски ас играће против Холгера Рунеа, данског тенисера, а чини се да је уз овакву подршку све могуће.
СПОРТ
Као да га било није...
Коментар