РУСИЈА

Велико интересовање: Међународну изложбу „Русија“ у Москви посетило 18,5 милиона људи

Међународну изложбу „Русија“ у изложбеном комплексу ВДНХ у Москви посетило је 18,5 милиона људи, изјавила је генерални директор изложбе „Русија“ Наталија Виртуозова.
Sputnik
„Никада неће бити таквог пандана у свету по трајању и садржају. Ову изложбу је већ посетило 18,5 милиона људи“, рекла је Виртуозова на састанку запослених и представника излагача форума-изложбе којем присуствује председник Владимир Путин.
Осим тога, она је захвалила Путину на продужетку трајања изложбе, која се данас завршава. Према њеним речима, 99 одсто посетилаца изложбе су по изласку из изложбеног комплекса били поносни на земљу.
Руски лидер је на састанку изјавио да је интересовање за изложбу-форум „Русија“ велико.
Изложба је отворена у ВДНХ 4. новембра прошле године и требало је да се заврши у априлу, али је у јануару Путин предложио да се продужи до лета. Шеф државе је 1. јула потписао указ о отварању националног центра „Русија“ у Москви ради очувања наслеђа изложбе-форума.
Током трајања изложбе за госте су била организована културна дешавања и богат пословни и едукативни програм. Посетиоцима су представљене изложбе 89 региона Русије, водећих федералних ресора, корпорација и јавних организација.
РУСИЈА
Путин: Русија има шта да брани и чиме да се поноси
Погледајте и:
Коментар