РЕГИОН

Председник Народне скупштине Српске: Документ о регулисању односа са ФБиХ повучен из процедуре

Председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је данас да је из процедуре повучена информација о потреби покретања процедуре регулисања односа Републике Српске и Федерације БиХ у складу са Дејтонским споразумом.
Sputnik
Стевандић је објаснио да су га посланици који су били за заказивање посебне седнице дописом обавестили да са 14. посебне седнице повлаче тај документ, пренела је РТРС.
"Имајући у виду да је ово једина тачка дневног реда, нисам заказивао Колегијум о посебној седници", рекао је Стевандић и додао да је допис народних посланика добио јуче поподне.
Истакао је да не постоје никакви притисци нити бајке у вези са одржавањем посебне седнице.
"Мене нико није назвао, нити је претио нити ми је упутио било какакв допис, нити је шта тражио у вези са овом седницом", истакао је Стевандић.
Премијер Републике Српске Радован Вишковић најавио је 23. маја да ће влада у наредних 30 дана сачинити споразум о мирном раздруживању који ће упутити Федерацији БиХ.
Влада Републике Српске донела је 30. маја Решење о именовању Радне групе за израду Споразума о мирном раздруживању Републике Српске са Федерацијом Босне и Херцеговине.
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је 28. јуна да је документ о мирном раздруживању који предлаже Република Српска завршен и да ће у наредним недељама бити понуђен Федерацији БиХ.
Погледајте и:
Коментар