РЕГИОН

Против припадника покрета „Русофили“ у Бугарској подигнута оптужница због путовања у Русију

Припаднике бугарског националног покрета „Русофили“ оптужују због путовања у Русију, нема чињеница о одавању државних тајни, изјавио је за Спутњик лидер покрета Николај Малинов.
Sputnik
Према његовим речима, против припадника покрета Златомира Дјовленског подигнута је оптужница за ширење и одавање државне тајне.
„Наравно, мали службеник који ради у близини Пловдива нема никакав приступ поверљивим информацијама, њега гоне због тога што је био у Сочију“, нагласио је Малинов.
Он је такође истакао да је испитивање Асена Асенова, заменика председника партије „Русофили за препород Отаџбине“, такође повезано са његовим путовањем на Крим марта ове године.
Претходно, лист „24 часа“, позивајући се на посланика социјалиста Ивана Петкова, објавио је да су припадници бугарских специјалних служби привели председника националног покрета „Русофили“ Златомира Дјовленског.
Према писању листа, 33-годишњи Дјовленски, по образовању политиколог, кандидовао се за Народну скупштину 2022. године као кандидат БСП. Дипломирао је на Универзитету у Пловдиву, а сада је постдипломац на Астраханском државном универзитету.
Бугарски национални радио је раније, позивајући се на окружно тужилаштво у Пловдиву, јавио да су Дјовленски и још један осумњичени приведени у оквиру истраге о могућем откривању информација које представљају државну тајну.
Погледајте и:
Коментар