РУСИЈА

Лаврова прекинули у Савету Безбедности, руски министар остао хладан /видео/

Тројица активиста покушала су да прекину говор руског министра спољних послова Сергеја Лаврова на састанку Савета безбедности УН о Блиском истоку, руски министар је остао миран.
Sputnik
Пре Лаврова, који председава Саветом безбедности УН, говорио је представник Израела Гилад Ердан. Активисти су га слушали у тишини.
Међутим, чим је шеф руског министарства спољних послова узео реч, они су устали са својих места на галерији сале Савета Безбедности и почели неразговетно да вичу.
Руски министар је питао: "Не разумем, будите јаснији. Шта желите?"
Обезбеђење УН је брзо реаговало и извело преступнике из сале. Они су могли да уђу у салу, користећи пропуснице за госте.
Званична представница руског министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући овај инцидент, запитала се да ли се заиста не може решити питања безбедности у седишту УН.
Она је подсетила да је покушај убиства бившег америчког председника Доналда Трампа „још увек свеже“, па су се људи у сали тргнули од изненадних оштрих звукова.
„Понашање израелске делегације у УН већ дуго изазива недоумице: запослени у сталној мисији ове земље редовно претварају дипломатски посао у фарсу“, закључила је Захарова.
Коментар