СПОРТ

„Лешинари“ стижу по Ђоковића

Стриц Рафаела Надала, Тони, написао је ауторски текст за шпанске медије у којем се дотакао победе Карлоса Алкараса над Новаком Ђоковићем у финалу Вимблдона.
Sputnik
Као да је попут каквог „лешинара“ једва дочекао пораз Ђоковића, па је одмах решио да објасни како је Новак извршио тениско самоубиство.
„Лично сам увек бирао прво решење, али Ђоковић се одлучио за друго. Знајући да му ноге и прецизност удараца нису као некад, као и да му не би ишао у прилог дуг меч, пробао је тактику која се на крају испоставила као самоубиство. Желео је да успостави висок ритам, да игра агресивно, да скрати размене и да изађе напред када се укаже и најмања прилика. По мом мишљењу, једина права могућност за Србина била је да покуша да успори игру и да се нада да Карлос неће имати свој најбољи дан“, написао је Надал.
Дотакао се и односа у самом врху тениса.
„Можда у таквој борби једино Јаник Синер може да га победи. И заправо је недељно финале потврдило да ће оно право ривалство на наредним турнирима, вероватно и у наредним годинама, бити између Италијана и нашег великог шпанског шампиона“, истакао је Надал.
СПОРТ
Најуспешнији спортисти 21. века: Новак без места у првих десет
Коментар