СПОРТ

Алкарас поручио Британцима: „Нисам спасилац тениса – уживамо са Новаком и Рафом“

Док Новак Ђоковић у 38. години и даље игра фантастичан тенис и мотивисан је као првог дана у каријери, британски „Тајмс“ дао је себи за право да Карлоса Алкараса назове „спасиоцем тениса“. Шпански тенисер свестан је подвига и успеха које је направио, али скромно је објаснио да се не осећа тако.
Sputnik
Никада Новак Ђоковић није штедео речи хвале на рачун Карлоса Алкараса, док је са друге стране Шпанац увек указивао поштовање српском асу, мада је и искрено истицао да му је Рафаел Надал узор.
Зато и не чуди што је Алкарасов одговор на питање о томе да ли је спасилац тениса, како је навео „Тајмс“

„Лепе су то похвале, прихватам их. Лепо је слушати такве речи, али ја се не осећам као спасилац тениса. На крају крајева, тенис стално еволуира. Имали смо много лепу етапу са Федерером, Надалом и Ђоковићем, настављамо да уживамо са Новаком и Рафом који ће играти колико буду могли. Са Роџером више не можемо. Ми покушавамо да играмо добар тенис, трудимо се да људи уживају. Много је оних које је такође лепо гледати како играју, ја лично уживам да их видим. Али једно је сигурно, ја нисам спасилац тениса, нити сам близу да се тако осећам“, поручио је Алкарас.

Док се његови сународници далеко боље сналазе на шљаци, он поред те подлоге изузетно воли и траву.
СПОРТ
Лаж је узела маха и срамота се отела контроли – и Италијан сумња: „Да ли Новак блефира?“
Коментар