СПОРТ

Вучић: Тако се воли Србија – браво Дамире, браво Зорана!

Председник Србије Александар Вучић честитао је репрезентативцима Србије у стрељаштву Зорани Аруновић и Дамиру Микецу освајање златне медаље на актуелном такмичењу микс парова и поручио да је прва медаља снажно засијала и да је поносан на њихов успех.
Sputnik
„Прва златна медаља за нашу Србију снажно је засијала на олимпијском небу у Паризу на ОИ. Наши Дамир Микец и Зорана Аруновић су најбољи на свету! Поносни смо на ваш успех, тако се воли Србија! Браво, Дамире! Браво, Зорана!“, написао је Вучић.
У финалу у Шатероу Аруновић и Микец били су бољи од турског пара Севал Илајда Тархан/Јусуф Дикец резултатом 16:14.
Честитке су стигле и од председника Владе Србије Милоша Вучевића.
„Прво српско злато у Паризу!!! Браво за наше златне Зорану Аруновић и Дамира Микеца! Каква је то била неизвесна финална борба у дисциплини десет метара ваздушни пиштољ - микс. Какви су то борци! Какво је то спортско срце! Браво, мајстори! Хвала на свој радости коју сте нам донели! Живела Србија!“, написао је Вучевић.
Први потпредседник владе и министар финансија Синиша Мали такође се огласио истим поводом.
„Прво злато за Србију! Каква борба! Борили сте се храбро до самог краја! Браво Зорана, браво Дамире! Ви сте понос Србије! Много смо срећни и надамо се да ћемо и у наредним данима добити још лепих вести из Париза!“, написао је Мали.
Министар унутрашњих послова Ивица Дачић такође је похвалио маестралне српске стрелце.
„Најсрдачније честитам нашем фантастичном двојцу Дамиру Микецу и Зорани Аруновић на изванредном успеху, којим су олимпијско злато ставили на пиједестал српског спорта. Вештином, бриљантном борбом и истрајношћу које сте показали на свом такмичарском путу ка златном одличју, донели сте велику радост и понос целој нацији. Зорана и Дамире, наставите да циљате високо!“поручио је Дачић.
СПОРТ
ОФК на првом месту после 15 година
Коментар