РУСИЈА

Кремљ о протестима у Венецуели: Опозиција треба да прихвати пораз

Опозиција у Венецуели треба да прихвати пораз и честита председнику Николасу Мадуру на победи, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Sputnik

„Видимо да опозиција не жели да прихвати свој пораз, иако сматрамо да треба да то да учини и да честита победницима избора“, рекао је Песков новинарима.

Према његовим речима, веома је важно да треће земље не подстичу дестабилизацију ситуације у Венецуели.
„Врло је важно да треће земље не подстичу покушаје уздрмавања ситуације у земљи, потребно је да Венецуела буде слободна од спољног мешања“, додао је портпарол руског лидера.
На основу обрађених 80 одсто гласачких листића, председник Венецуеле Николас Мадуро освојио је 51,2 одсто гласова и побеђује на председничким изборима, саопштила је раније изборна комисија те земље.
Након председничких избора земљу су захватили протести. У Каракасу и другим градовима су почели сукоби полиције и демонстраната који су незадовољни резултатима избора.
Мадуро је у обраћању нацији поручио да опозиција неће успети да изазове политичку кризу у Венецуели. Он је оптужио америчког милијардера и бизнисмена Илона Маска да стоји иза удара на Каракас и назвао га новим главним непријатељем Венецуеле.
РУСИЈА
Путин честитао победу Мадуру: Запамтите, у Русији сте увек радо виђен гост
Погледајте и:
Коментар