ДРУШТВО

МУП Србије шаље три хеликоптера да гасе пожар код Бујановца и у Северној Македонији

Министарство унутрашњих послова сутра ће упутити два хеликоптера као помоћ при гашењу пожара код Бујановца, у близини манастира Прохор Пчињски и један хеликоптер у источни део Северне Македоније, одакле се тај пожар проширио, најавио је потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић.
Sputnik
"По одобрењу председника Србије Александра Вучића и премијера Милоша Вучевића, Министарство унутрашњих послова сутра ће упутити два хеликоптера Хеликоптерске јединице ради пружања помоћи припадницима Сектора за ванредне ситуације у гашењу пожара који се из Северне Македоније проширио у место Козјак код Бујановца, у близини манастира Прохор Пчињски", изјавио је Дачић, каже се у саопштењу МУП-а.
Такође, због ширења пожара у источном делу Северне Македоније, а на основу званичног захтева Центра за управљање кризама Владе Северне Македоније, Министарство унутрашњих послова упутиће у суседну земљу хеликоптер „агуста белл 212“ са пет припадника Хеликоптерске јединице и припадником Сектора за ванредне ситуације, наовид се у саопштењу.
У акцији гашења пожара у Северној Македонији, на основу добијеног одобрења колега из те земље, учествује десет ватрогасаца-спасилаца са три теренска возила који дејствују у рејону села Магленце и спречавају даље ширење пожара ка територији Србије.
"На гашењу пожара на изузетно неприступачном терену у месту Козјак ангажована су 43 ватрогасца-спасиоца са 14 возила из ватрогасно-спасилачких јединица Врање, Београд, Ниш, Лесковац, Крушевац, Смедерево, Панчево, Јагодина и Крагујевац", рекао је министар Дачић.
Погледајте и:
Коментар