РУСИЈА

Снага руске Ратне морнарице на делу: Почеле велике војне вежбе /видео/

Ратна морнарица Русије отпочела је планске вежбе примене снага Балтичке, Северне и Тихоокеанске флоте, као и Каспијске флотиле, саопштило је Министарство одбране.
Sputnik
Министарство је прецизирало да у активностима борбене припреме учествује око 300 бродова и чамаца, подморница и помоћних бродова, готово 50 летелица, више од 200 јединица војне и специјалне технике, више од 20 хиљада војника и цивилног особља јединица и формација.
Током неколико дана посаде бродова, јединица поморске авијације и обалских снага три флоте и Каспијске флотиле извршиће више од 300 борбених вежби уз практичну примену оружја.
То укључује ПВО ракетно гађање, артиљеријско гађање поморских и ваздушних мета, борбене вежбе пасивног ометања у циљу повлачења снага услед напада условног непријатеља, као и примену противподморничког наоружања бродова и поморске авијације.
Главни циљ је провера деловања органа војне управе Ратне морнарице Русије, као и готовост посада бродова, јединица поморске авијације и обалских снага Ратне морнарице Русије у приликом обављања задатака, објашњава Министарство.
Погледајте и:
Коментар