СВЕТ

Света столица ожалошћена због вређања хришћана на церемонији отварања Олимпијских игара у Паризу

Ватикан је изразио разочарање због низа сцена на церемонији отварања Олимпијских игара у Паризу, које сматра увредљивим за многе хришћане и представнике других религија, саопштила је Служба за штампу Свете столице.
Sputnik
„Света столица је разочарана због неких сцена са церемоније отварања Олимпијских игара у Паризу и може само да се придружи гласовима који су се подигли последњих дана како би изразили жаљење због увреде нанете многим хришћанима и верницима других религија. На престижном догађају на којем се цео свет уједињује око заједничких вредности не би требало да буде инсинуација које исмевају верска уверења многих људи“, наводи се у саопштењу.
Представници Ватикана истакли су да слобода изражавања, која „се не доводи у питање“, ипак има ограничења када је у питању „поштовање других“.
Церемонија отварања Игара одржана је 26. јула. Огроман број људи изразио је огорчење због пародије на „Тајну вечеру“ у којој су учествовали трансвестити и представници ЛГБТ заједнице (која је забрањена и сматра се за екстремистички покрет у Русији). Представници МОК и организационог комитета касније су се извинили оним људима чија су осећања можда повредиле одређене сцене церемоније.
Олимпијске игре одржавају се у Паризу од 26. јула до 11. августа.
РУСИЈА
Крах цивилизације: Сцене са отварања ОИ у Паризу згрозиле свет
Погледајте и:
Коментар