СПОРТ

Ђоковић: Српска застава, српска химна – то ништа не може да надмаши!

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свих времена, не жели да се заустави после остварења сна и освајања златне медаље за Србију.
Sputnik
СПОРТ
Ђоковић донео злато Србији, одбојкашице поражене, баскеташи елиминисани у четвртфиналу!
Ђоковић жели да буде у тиму и 2028. године.
„Ја и даље желим да играм у Лос Анђелесу. Уживам да играм за Србију“, навео је Ђоковић.
Он ће тада имати 41. годину.
„Наравно да постоје сумње, али је вера јача од тога. Знао сам да имам 37 година и да не знам колико ћу још имати шанси. Хтео сам да утишам сву буку око себе, да се фокусирам на терен, да је тамо највећа битка“.
Још једном је потврдио шта мисли о свом противнику.
„Успео сам против момка који је тренутно најбољи на свету. Био сам на терену, а око мене српска застава, српска химна. То ништа не може да надмаши“, истакао је Ђоковић.
Потврдио је Новак да је имао план за Алкараса.
„Спремао сам се за три такмичења, али ме је повреда у Паризу омела. Дошао сам до финала у Лондону, али је Карлос тамо доминирао. Знао сам да сам сада другачији играч, знао сам да имам шансу и да ће бити другачије. Ниво тениса је био невероватан, честитам и њему, играо је до крајњих граница“.
Сетио се Ђоковић и свог првог трофеја.
„Наравно да памтим, трофеј је био један уређај. Другачије је када је злато око врата, али је тај посебан јер је први. Невероватно је цело путовање, тада ми је супруга Јелена била девојка, тренер је био Маријан Вајда. Остаће ми то заувек у срцу“, истакао је Ђоковић.
Коментар