СПОРТ

Храбри Орлићи освојили европско сребро /видео/

Јуниорска кошаркашка репрезентација Србије освојила је сребрну медаљу на Европском првенству.
Sputnik
Екипа коју као селектор предводи некадашњи кошаркаш и репрезентативац Вуле Авдаловић поражена је у финалу од Немачке са 93:83.
Србија је меч за злато одиграла без једног од најбољих играча Митра Бошњаковића који се повредио у полуфиналу.
Истовремено, очигледно је било да је меч за финале оставио последице по младе играче јер су Израел савладали тек после два продужетка.
Са мањком енергије и концентрације репрезентативци Србије су се борили до самог краја, али нису имали прави начин да укроте разиграног противника који је одлично ушао у утакмицу, а у последњој четвртини је преломио исход на своју страну прецизним шутевима са дистанце.
Утакмицу сте могли да гледате у видео-прилогу:
Србија је очајно ушла у утакмицу, губила је у једном моменту са 22:6, велики заостатак је имала и после прве деонице, али је потом коначно пронашла прави ритам и на полувремену је имала свега шест поена заостатка (51:45) после спектаклуларне тројке Дрезгића.
Тројкама у наставку Србија је стигла на свега посед заостатка, у неколико наврата је могла и до изједначења и преокрета, али је ривал имао прави начин за одговор и очување предности.
По завршетку треће деонице српски тим је имао девет поена мањка у односу на противника, али је за прва четири минута финалног квартала вратила заостатак на свега три поена, имао је Шојић шансу да изједначи тројком, али је промашио цео кош на шест минута до краја.
На половини од тог периода Немци су повели и са 13 поена вишка што је довело Србију у веома тешку ситуацију.
Последњу наду Србији је тројком на минут и по до краја дао Дрезгић, смањивши заостатак на осам поена, али је она била веома мала и на крају се није ни остварила ће се српски тим задовољити сребрним одличјем са континенталног такмичења.
Најефикаснији у српском тиму био је Дрезгић са 30 поена, седам асистенција и шест скокова, а подршку је имао само у Костићу који је додао 23 поена, док је Огњен Сржентић са клупе уписао 13.
Коментар