СВЕТ

На Западу признају: Америка заостаје за Русијом у новим начинима ратовања

Сједињене Америчке Државе заостају за Русијом у погледу овладавања новим методама вођења сукоба, објавио је „Форин аферс“.
Sputnik
„Будући ратови више неће бити усредсређени на то ко има више људства или ко има боље авионе, бродове и тенкове. У новим сукобима доминираће аутономнији системи наоружања и моћнији алгоритми. Нажалост, за ову будућност Сједињене Државе као и пре нису спремне“, пише лист.
Истиче се да америчка борбена техника није спремна да се супротстави нападима дронова, а војници нису савладали све детаље рада вештачке интелигенције.
Истовремено, руска војска већ одавно у Украјини користи дронове, опремљене вештачком интелигенцијом, наводи се у чланку.
Лист такође наглашава да САД ризикују да се у будућности нађу у сукобу у коме неће бити у предности. Војници, тако, неће знати како да се понашају на фронту, где дронови прате сваки њихов корак.
„Оружане снаге САД биће посебно рањиве у градским борбама, где је непријатељу лакше да омета комуникације и где многе врсте америчког оружја неће имати жељени ефекат. Чак и на мору САД ће бити рањиве пред нападом својих противника, на пример, кинеске суперсоничне ракете могу да потопе америчке носаче авиона још пре него што они изађу из Перл Харбора, наводи се у чланку, а борбени авиони Ф-35 биће окружени ројем дронова, исто као и познати тенкови 'абрамс' и 'бредли'“, наводи се у чланку.
Узимајући у обзир све горе наведено, извлачи се закључак, да је ера када је Вашингтон могао да уништава своје противнике огромном ватреном моћи завршена, закључује „Форин аферс“.
Погледајте и:
Коментар