СРБИЈА

Вучић: Понашање Куртија - покушај изазивања ратног сукоба, а саопштење ЕУ је срамотно и безобразно

Понашање премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија је покушај изазивања ратног сукоба. Ми не желимо рат али он то ради смишљено уз подршку појединих западних сила, рекао је председник Србије Александар Вучић поводом хапшења петорице Срба из Косовског Поморавља, којима је одређен притвор под оптужбом за наводне ратне злочин.
Sputnik
Говорећи о саопштењу Европске уније поводом данашњег упада и затварања девет објеката "поште Србије " на северу Косова и Метохије, Вучић је рекао:
„Саопштење спољне службе, како год се зове, европске агенције, њиховог министарства спољних послова под знацима навода, срамотно је и безобразно. Зато што у том саопштењу они нас позивају да поново о Куртијевим једностраним потезима иначе противправним идемо да разговарамо. Па тако следећи пут, када буде побио 20 људи, ми ћемо да идемо у дијалог да разговарамо о томе да ли је могао или није и какве су идеје да то превазиђемо. Какву год глупост да направи они нас зову да разговарамо како да превазиђемо оно што је брутално прекршено".
Председник Србије је подсетио да постоји из 2015. године споразум о телекомуникацијама, „Пошти Србије“, напоменувши да је тај споразум брутално прегажен.
„Намерно је ублажаван текст, знам како је то ишло изнутра, због два чланице ЕУ које увек ублажавају ставове који се односе на Куртија и покушавају да нас направе будалама“, напоменуо је Вучић.
Он је истакао да је разговарао са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком и да је проследио недвосмислену поруку.
"Веома сам забринут, даље нећу да говорим јер се плашим да бих могао да нашкодим интересима своје земље и свог народа", рекао је Вучић.
СРБИЈА
ЕУ: Приштина прекршила договоре
Погледајте и:
Коментар