СРБИЈА

Вулин: Част ми је што сам данас у Пребиловцима

Потпредседник Владе Србије и сенатор Републике Српске Александар Вулин стигао је данас у Пребиловце код Чапљине, где се обележава 83 године од злочина над српским становништвом у Другом светском рату.
Sputnik
Вулин је допутовао у Пребиловце, након што је Србија упутила дипломатску ноту БиХ, јер бошњачки политичари на државном нивоу нису дозволили прелет авиона којим је потпредседник Владе Србије требало да дође на помен жртвама усташког режима из 1941.
Вулин је по доласку у Пребиловце рекао да је та мала пакост трајала једну ноћ и да му политичко Сарајево није дозволило прелет авиона у БиХ.
"Били су велики, важни и снажни, али ја сам данас, ипак, са својим народом. Нека се они радују својој пакости и уживају мало у томе да они важни, али ја сам данас са својим народом", рекао је Вулин, преноси РТРС.
Он је рекао да му је част што је данас у Пребиловцима, светом месту за српски народ и месту српског страдања.
"Ми смо се данас овде окупили не зато да би усташама утицали на савест и не да би их подсећали на то шта су они урадили, јер они то одлично знају. Не би ни радили, да нису желели. Ми смо данас овде због Срба и да себе подсећамо на то шта су дочекали наши преци, да се не би поновило ни нама ни будућим генерацијама. Уколико српски народ буде јак и сложан, ово се неће никада више поновити", навео је Вулин.
Потпредседник Владе Србије Александар Вулин спречен је јуче да присуствује отварању изложбе поводом обележавања 83 године од злочина над Србима у Пребиловцима, јер власти на нивоу БиХ нису одобриле прелет авиона преко БиХ.
Министарство спољних послова Србије упутило је ноту Министарству иностраних послова у Савету министара, изражавајући незадовољство због спречавања Вулина да посети Пребиловце. У протестној ноти је наглашено да та одлука несумњиво представља кршење добросуседске дипломатске праксе.
Коментар