СПОРТ

Да видимо ко је (нај)бољи

Време је за полуфинале: кошаркаши Србије против САД-а у борби за финале и могућност да се освоји златна медаља. Чека нас велики обрачун од 21 час.
Sputnik
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је да ће његов тим ући са много самопоуздања у меч против Сједињених Америчких Држава.
„Ми смо међу четири најбоље екипе, што је велики успех, али идемо даље. Већ смо рекли да смо дошли овде да дамо све од себе да бисмо стигли до медаље. Ово је прва шанса коју не желимо тек тако да изгубимо. Никоме не претимо, нити имамо право. Играмо против изузетне екипе, најбоље у историји репрезентативне кошарке. Они су у међувремену расли као екипа, ми то поштојемо, али респектујемо и нас, не плашимо се. Желимо да играмо добру утакмицу", рекао је Пешић.
Он је навео да су репрезентативци Србије имали слободан дан после победе над селекцијом Аустралије резултатом 95:90 у четвртфиналу.
„После узбудљиве и тешке утакмице са Аустралијом смо остали у хотелу, дали смо играчима мало више простора да се одморе, да пробамо да их вратимо у добро стање. Утакмица против Аустралије је била велика потрошња, имаћемо и тренинг од 45 минута, сат времена, улазимо са много самопоуздања у меч са САД“, изјавио је Пешић.
Селектор Србије се осврнуо на здравствено стање у екипи.
„Никола Јовић је боље, надамо се да ће моћи да буде са екипом, Вања Маринковић је имао неких проблема после утакмице, није се осећао добро“, закључио је Пешић.
Репрезентативац Србије Огњен Добрић рекао је да очекује физички захтевну утакмицу против САД.
„Сви знамо каква је екипа САД, већ смо се састајали са њима на првенсту и у припремном периоду, знамо шта нас очекује и колико ће бити захтевна физички и ментално. Полуфинале је, неће изостати жеља и борбе, уз дозу среће и са савршеном утакмицом можемо да дођемо до победе. Једва чекамо и надамо се победи“, рекао је Добрић.
Прво полуфинале на програму је сутра од 17.30 часова, а састаће се Немачка и Француска.
СПОРТ
Опет ти Шпанци: Млади тенисери Србије поражени у финалу
Коментар