Специјална операција у Украјини

Захарова: Режим Зеленског покренуо лов на руске ратне репортере, Запад ћути

Кијевски режим прогласио је руске новинаре за приоритетне циљеве уз прећутно одобрење Запада, Русија захтева да међународне организације реагују, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова поводом рањавања познатог ратног репортера Евгенија Подубног.
Sputnik

„Припадници терористичког режима Зеленског спроводе прави лов на представнике руских медија и ратне репортере, чије су репортаже документарна сведочанства зверстава украјинских снага над цивилима“, рекла је Захарова.

Захарова је истакла да је кијевски режим практично прогласио ненаоружане новинаре за приоритетне циљеве и то уз прећутну сагласност својих западних покровитеља и невладиних организација под њиховом контролом и отворено се тиме хвалишући.
Како је истакла, поступци Кијева представљају драстично кршење међународног хуманитарног права.
„Захтевамо од струковних међународних организација да хитно реагују и одлучно осуде терористичке активности бандеровског режима“, рекла је она.
Подсетимо, познати руски ратни репортер Подубни рањен је у нападу украјинских снага на Курску област. Он се сада налази на лечењу у Москви. Његово стање је тешко, саопштили су лекари.
Погледајте и:
Коментар