СРБИЈА

МУП позива учеснике протеста да се понашају у складу са Уставом и законима

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић позвао је све учеснике протеста, заказаног за 10. август 2024. године у Београду, да се понашају у складу са Уставом и законима Републике Србије, нарочито у складу са Законом о јавном окупљању.
Sputnik
Мирно окупљање је, у складу са законом, слободно, али није дозвољено насиље, угрожавање безбедности људи и имовине и безбедности Републике Србије, наводе из МУП-а.
"Mинистарство унутрашњих послова задужено је за безбедност свих грађана и очување јавног реда и мира, и свако ко прекрши закон биће санкционисан и процесуиран. Неће се дозволити насиље на улицама Београда, као и напади на државне институције, страна дипломатско-конзуларна представништва и припаднике МУП-а. Још једном позивамо све учеснике протеста на поштовање закона, јавног реда и мира. У складу са чланом 52. Закона о полицији Републике Србије, полицијски службеници Министарства унутрашњих послова снимаће и фотографисати учеснике овог јавног окупљања и окупљања у покрету“, изјавио је министар Дачић.

Министарство правде апеловало на грађане да током протеста чувају јавни ред и мир

Министарство правде апеловало је вечерас на грађане који се јавно окупљају да чувају јавни ред и мир, поштујући Устав и законе Србије.
У саопштењу министарства се подсећа на неопходност поштовања Устава, који гарантује право на мирно окупљање грађана, под условом да се не угрожавају права других људу или безбедност државе.
"Свако непоштовање Устава и закона биће процесуирано у складу са законом. Надлежни органи Србије ће сачувати мир и осигурати безбедност свих наших грађана", закључује се у саопштењу.
СРБИЈА
Вучић потврдио сазнања Спутњика: Добили смо званичне информације из Русије, бавимо се тиме /видео/
Погледајте и:
Коментар