РУСИЈА

Неслагања међу кијевским режимом: Зеленски жели преговоре са Русијом – његов кабинет кочи

Украјинско руководство тренутно не види смисао за преговоре са Русијом, изјавио је шеф кабинета Владимира Зеленског Андреј Јермак. С друге стране, Зеленски у последње време све чешће истиче потребу за преговорима са Русијом.
Sputnik

„Добро разумемо да нема смисла за било какве преговоре. Као прво, такви директни преговори данас не постоје. Ми у томе не видимо резултат који је потребан Украјини“, рекао је он у интервјуу за „Европску правду“.

Према речима кијевског званичника, Украјина није спремна на територијалне уступке и неће пристати на нове Минске споразуме.
Шеф кабинета Зеленског је додао да могућност позивања Русије на другу конференцију о регулисању украјинске кризе не треба тумачити као почетак преговарачког процеса.
Зеленски је у интервјуу за британске медије признао могућност дипломатских контаката са представницима Русије, укључујући председника Владимира Путина. То је рекао и украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба током посете Кини.
Према речима портпарола Кремља Дмитрија Пескова, још увек није јасно шта стоји иза тих речи и треба сачекати било какве конкретне акције.
Специјална операција у Украјини
Зеленски: Треба спремити базу за завршетак сукоба у Украјини
Погледајте и:
Коментар