СПОРТ

Делфини иду по треће злато за Србију – пала је Америка!

Ватерполисти Србије пласирали су се у финале актуелног такмичења победом над репрезентацијом Сједињених Америчких Држава резултатом 10:6 (2:2, 4:2, 2:2, 2:0). За златну медаљу бориће се против победника дуела Хрватска - Мађарска.
Sputnik
Трећи пут заредом на овом такмичењу Србија се бори за злато, а ватерполисти су проласком у финале обезбедили трећу медаљу за Србију.
Подмлађена екипа није била фаворит за одличје, није у групној фази текло све по плану, али када је било најпотребније Делфини су били најбољи! Утакмица против Грчке показали је какви су борци, а онда су у сусрету са Америком демонстрирали силу.
Изузетном одбраном су ватерполисти Србије отвороли меч, а иако су Американци први повели, одговор Делфина брзо је стигао.
Мучили су се противници да погоде када су имали играча више, а онда Србија голом дебитанта Петра Јакшића, млађег брата капитена Николе Јакшића, стиже до предности од 3:2. Одмах за њим погодио је и капитен који је повећао предност.
Успели су Американци да смање разлику, али уследила су два пројектила Николе Дедовића!
Самопоуздање Делфина било је огромно, одбрана је достигла саму перфекцију, а напад је наставио да функционише. Имали су Американци много прилика да смање разлику јер су у више наврата имали играча више, али нису то користили.
У последњој деоници српски ватерполисти нису примили ниједан гол и без велике драме победили су Сједињене Америчке Државе. Најбољи у српској репрезентацији био је Никола Дедовић са четири поготка, док је само један мање имао Никола Јакшић. По један гол уписали су Немања Вицо, Петар Јакшић и Сава Ранђеловић.
СПОРТ
Две медаље у једном дану: Александра сребрна – ватерполисти се боре за злато
Коментар