СПОРТ

Американац најављује: „Ђоковић ће бити још опаснији“

Некадашњи амерички тенисер Сем Квери који је познат по снажним сервисима због висине коју поседује, изјавио је да очекује још опаснијег Новака Ђоковића у наставку сезоне.
Sputnik
Иако многи сматрају да ће доћи до пражњења код Ђоковића због освајања толико жељене златне медаље на актуелном такмичењу, Американац на ситуацију гледа потпуно другачије.
У интервјуу који је Сем Квери дао за „Тенис ченел“, а повод је био тај што је најбољи тенисер у историји белог спорта отказао учешће у Синсинатију и Монтреалу, наводи се да ће Новак на УС Опену бити још опаснији.
„Новак ће бити још опаснији, јер ће играти растерећеније. Мене није изненадило што се повукао са поменутих турнира. Једноставно, после таквог успеха какав је освајање златне медаље и емоција које је показао после победе у финалу, сваком је потребно неколико недеља да асе опорави. Самим тим, његова одлука није изненађујућа“, рекао је Квери.
Новак Ђоковић и Сем Квери састали су се у 11 наврата, а српски тениски ас уписао је чак девет победа.
На крају интервјуа, Квери је још једном апострофирао да не сумња да ће Новак Ђоковић бити спреман и мотивисан за последњи гренд слем у сезони и спектакл у Њујорку.
„Уверен сам да ће бити спреман за УС Опен, немам дилему“, закључио је Американац, који је последњу од две победе над Новаком, уписао на Вимблдону 2016. године.
СПОРТ
Обесмишљени термин, „издувани“ играчи – али, време је за наплату дуга
Коментар