СПОРТ

Кошаркаши освојили бронзу за Србију!

Кошаркашка репрезентација Србије освојила је бронзану медаљу победом над Немачком резултатом 93:83.
Sputnik
Не само да се Србија осветила за пораз у финалу претходног Светског првенства одржаног у Манили прошле године, већ је одиграла нову сјајну утакмицу после полуфинала против Америке, које ће сасвим сигурно ући у анале игре између обруча.
Србија је сјајно отворила утакмицу, повела је са 11:5 после три минута игре на крилима Аврамовића и Јокића, а после прве деонице предност је износила 30:21.
Немци су јурили разлику, Србија је одолевала и са осам поена вишка је отишла на велики одмор.
У наставку је српски тим стекао и двоцифрену предност, било је тројки на обе стране, а пред последњи квартал екипа селектора Светислава Пешића имала је девет поена разлике.
Ривал је веома агресивно ушао у финалну четвртину, Србија је имала одговор на то, а на три минута до краја Маринковић је практично ставио тачку на утакмицу тројком доневши 15 поена вишка за Србију.
Немци су на крају смањили заостатак, али ни удвајања ни агресивна одбрана нису помогли, Србија је остварила победу са 93:83 за освајање бронзане медаље.
Најбољи у тиму Србије био је Никола Јокић са историјским трипл-дабл учинком од 19 поена, 12 скокова и 11 асистенција, без изгубљене лопте, 19 поена је убацио и Василије Мицић, Богдан Богдановић је додао 16, Алекса Аврамовић 13, Филип Петрушев 11, а Вања Маринковић десет док се у стрелце уписао још Огњен Добрић са пет поена.
СПОРТ
Бронза за кошаркашку Србију! Цаболов остао без медаље
Председник Србије Александар Вучић честитао је данас кошаркашкој репрезентацији Србије освајање бронзане медаље.
"Заслужили сте злато, хвала вам за бронзу! Честитам и бескрајно хвала на свему што сте урадили за Србију!", написао је Вучић.
Председник Републике Српске Милорад Додик честитао је данас кошаркашкој репрезентацији Србије освајање бронзане медаље.
"Изузетно ми је задовољство да играчима, тренеру Пешићу и стручном штабу упутим најискреније честитке поводом импресивног успеха и освајања бронзане медаље. Ваша игра, посвећеност и срце које сте оставили на терену су прави пример како се бори за своју земљу", навео је Додик
Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић честитао је данас репрезентативцима Републике Србије у кошарци освајање бронзане медаље.
"Браво кошаркаши! Показали сте фантастичну игру, борбеност и срчаност. Целом свету сте показали како се бори за свој народ и своју отаџбину. Србија је земља кошарке. Живела Србија“, поручио је премијер Вучевић.
Коментар