ДРУШТВО

Љубав према псима или мачкама говори о вама више него што мислите

И пси и мачке су умиљате животиње и одлични кућни љубимци, али да ли сте знали да ваша преференција између паса и мачака говори много више о вама него што сте мислили.
Sputnik
Једна од најзначајнијих разлика је та да су љубитељи паса значајно друштвенији и екстровертнији од љубитеља мачака, који пак више цене свој мир, провођење времена у свом дому и – интровертнији су.
Психолошка истраживања показују да су власници паса у просеку много друштвенији од власника мачака, воле да се друже у великим групама људи и активнији су, наводи Џоли.хр.
Уз то, љубитељи паса неретко су и врло самоуверени и гласни у друштву и воле да буду у центру пажње. Док су генерално власници мачака више “кућни” типови. Власници паса често су спортисти и рекреативци.
Још једна занимљивост је да власници паса имају специфично понашање када су у друштву власника других паса, као да имитирају понашање својих љубимаца – наводе психолози.
Међутим, власници мачака често су интелектуално напредни људи. Мачкољупци немају сувише велик круг пријатеља, али оне које имају, њима су верни за цео живот.
Погледајте и:
Коментар