РУСИЈА

Нечујан и често виђен на фронту: Извиђачки дрон „Суперкам“ сада има нове перформансе /фото/

Извиђачки дрон „Суперкам“, која се доказао током специјалне војне операције, добио је нове перформансе – верзија С350М сада може да преноси видео-снимак на мобилни таблет артиљераца, саопштио је представник групе компанија „Беспилотни системи“, која је развила дрон.
Sputnik
„Опремили смо 'Суперкам' новим софтвером високих перформанси са 'модуларном' архитектуром која омогућава да додатну функционалност, укључујући софтвер и хардвер за емитовање видеа са телеметријом преко затворених и отворених канала за различите кориснике. Проширили смо фреквентни опсег видео канала, пет пута смо повећали број канала видео предајника“, рекао је он на форуму „Армија 2024“.
Како је истакао, сада „Суперкам С350М“ може да комуницира са различитим системима за извиђање и контролу артиљерије.
Произвођачи су додали могућност видео преноса на мобилни уређај опремљен пријемником видео сигнала (таблет), што омогућава брзо примање информација и значајно убрзавање размене података, додао је он.
Та беспилотна летелица је може извршава задатке у било које доба дана и у тешким временским условима. „Суперкам“ је опремљен електричним мотором и и стању је да лети готово нечујно.
РУСИЈА
Путин са шефом "Ростеха": Нови руски дрон „суперкам“ успешно се примењује у зони СВО
Погледајте и:
Коментар