СПОРТ

Хуркач доживео Ђоковићев сценарио – па открио: „Много ми је помогао“

Новака Ђоковића колеге не поштују само због невероватних успеха које је правио већ и због његове великодушности у коју је још једном имао прилике да се увери Хуберт Хуркач, пољски тенисер. Српски ас и Пољак доживели су сличну повреду колена, а Новак је био ту да посаветује Хуркача како да се што пре опорави.
Sputnik
Током каријере Новак Ђоковић није увек био омиљен међу колегама, али када су почели ад схватају колико је увек спреман да помогне почели су више да га цене. Један од оних са којима је увек имао добар однос је Хуберт Хуркач.
Пољски тенисер на Вимблдону је доживео повреду менискуса и нашао се тако у сличној ситуацији у каквој је био Новак на Ролан Гаросу. Тада је Хуркач контактирао српског аса за савет.
„Пре него што сам се оперисао, разговарао сам са више људи, а послао сам и поруку Новаку. Видео сам шта му се догодило, све што је урадио било је веома инспиративно. Финале Вимблдона, златна медаља. Много, много ми је помогао. Била је то веома тешка ситуација, морао сам да одлучим. После разговора са њим, знао сам да морам да се оперишем“, рекао је шести рекет света.
Да се није оперисао Хуркач вероватно не би био на терену до краја године, а након што је послушао Новаков савет Пољак је спреман да игра на мастерсу у Монтреалу.
Још једном је Ђоковић показао колико је великодушан и колико ужива у томе да некоме помогне.
Са Хуркачем има сјајан однос, играли су један против другог чак седам пута, али пољски тенисер још увек нема ниједну победу.
СПОРТ
Београд слави шампионе! /фото, видео/
Коментар