СПОРТ

Станојевић: Казна? Не интересује ме, нема веће казне од осећаја понижености

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић изјавио је да резултат из прве утакмице против Лугана није повољан, као и да његов тим мора да победи у другом мечу.
Sputnik
"Вечерас ћемо имати тренинг, Матеус Салдања је под знаком питања, видећемо шта ћемо да радимо. Неке играче смо одморили и припремили, играмо две утакмице недељно, вечерас ћемо знати на кога можемо да рачунамо", рекао је Станојевић на конференцији за медије.
Партизан је изгубио од Лугана 0:1 у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе.
Станојевић је нагласио да Партизан још увек не игра онако како би он желео.
"Резултат није повољан, али је аткиван, знамо да морамо да победимо. Прву утакмицу смо добро одиграли, дисциплиновано, али то није Партизан коју хоћу да видим кад игра код куће, није то офанзивно како бих желео да играмо. Наравно да се надамо, хоћемо да прођемо даље", изјавио је Станојевић.
Тренер Партизана је поручио да екипа има обавезу према навијачима да добро одигра.
"Имамо сјајну групу навијача, доста их има у Швајцарској, то је једна обавеза за нас. Они су брза екипа, хитра, одговара им брз терен и вештачка трава. Да не откривам план, правимо екипе за два меча у недељи, онда морате да ротирате играче. Имамо велики кадар, морамо да користимо, видећемо који играчи су здрави", поручио је Станојевић.
Он се осврнуо на утакмицу четвртог кола Суперлиге Србије у којој је Партизан одиграо нерешено 0:0 са ИМТ-ом.
У финишу тог меча, судија Марко Ивковић је после ВАР провере поништио гол Ксандера Северине, док је Станојевић после те ситуације добио црвени картон због приговора.
"Лично сам јако разочаран са свим што се десило. Понижени смо у сваком смислу те речи и не знам на који начин причати о томе. Прва ствар, председник судијске комисије је политички ангажовано лице, је л тако? Знате сви то? Можда није тренутно, али је суштински политички ангажован. Замислите како се судије делегирају. Кад сам долазио у Партизан, имао сам три услова. Први је био да буде поштено суђење. Обећано је да ће бити такав третман. Кад смо сазнали ко суди, питали смо да ли је могуће да суди судија који је у Нишу, Новом Пазару већ судио на одређен начин" нагласио је тренер Партизана.
Станојевић сматра се њему и играчима Партизана одузима право на поштено суђење.
"Дуго сам у фудбалу, много дуже од судије, да не препознам одређене теденције. Да коментаришем нећу, али ја видим тенденцију из мог искуства када фаул на 18 метара не свирате који је очигледан, а о спорним нећу да причам. Они одузимају право на рад, радите, трудите се, борите и они на начин који третирају то одузму. Имате политички ангажовано лице које усвоји предлог Звезде да најбољи судија Срђан Јовановић не суди вечите дербије и деси се да један такав судија из разлога, он је елитни судија УЕФА, не добије могућност да суди Европско првенство, јер му је на захтев Звезде забранило да суди најважније утакмице. Он губи право да суди Евопско првенство. Замислите ту бруталност где утичете на животе људи и где утичете на српски фудбал, да нема представника судија", рекао је Станојевић.
Он је рекао да га не интересује да ли ће после свега добити казну од Фудбалског савеза Србије.
"Не интересује ме уопште, нема веће казне од оног унутрашњег осећаја понижености. Они су нас већ казнили. Не интересује ме ко ће шта да напише. Ово може само да ми да додатну енергију, овде сам да браним ову светковину", закључио је Станојевић.
Фудбалери Партизана и Лугана одиграће у четвртак од 20.30 часова други меч трећег кола квалификација за ЛЕ.
Победник двомеча играће у плеј-офу квалификација за ЛЕ против Бешикташа, поражени ће такмичење наставити у плеј-офу квалификација за Лигу конференције против Гента или Силкерборга.
Коментар