СПОРТ

Паунић за Спутњик: Бронза златног сјаја – судије преломиле меч са Америком

Србија је кошаркаше дочекала као хероје, а тако је и требало да буде са чиме се слаже и Иван Паунић, бивши кошаркашки репрезентативац, који је за Спутњик рекао да бронза Орлова сија златним сјајем због свега што су приказали на турниру.
Sputnik
Начин на који су се кошаркаши Србије борили и стигли до одличја одушевио је целу земљу, па тако и њиховог бившег саиграча и пријатеља Ивана Паунића. Са некима је играо, друге познаје лично и зато је неизмерно поносан на успех који су постигли.
„Ова бронза је за све у Србији као златна јер су ови момци показали како изгледа права екипа, права репрезентација, како се брои за државу. Полуфинале и меч за бронзу биле су неке од најлепших утакмица које смо могли да гледамо. Пресрећан сам што су показали велики квалитет, заједништво. Остаје велика жал што последњих пет минута против Америке нисмо привели у нашу корист. Дошли су са најјачим тимом у историји америчке кошарке“, рекао је Паунић у емисији Спутњик спорт.
Највећи утисак очекивано на некадашњег репрезентативца оставила је утакмица са Сједињеним Америчким Државама у којој верује да су судије имале великог удела због неколико дискутабилних одлука.
„Леброн Џејмс је најавио да ће направити најбољи тим, дошли су у јако добром саставу, то су момци који доминирају НБА лигом, брутална екипа. Сигурно није било лако играти са њима, физички су доминантни, играју брже. Американци су се мало опустили јер су мислили да су превише доминантни, а ми смо ушли у меч растерећно, онако како треба да се игра полуфинале против Америке. Када смо прошли четвртфинале, момци су знали да нема шта да им се замери и зато су ушли растрећено што је био пун погодак. Погађали смо, направили велику предност, за то мораш да будеш на врхунском нивоу. Последњих пет минута као да се појавила доза страха јер су већ видели победу. Американци су, да нагласим уз помоћ судија, погађали неке шутеве, Ембид, Кари који је одиграо утакмицу живота, погађао је шутеве које је мало играча у Европи видело. Уз помоћ судија су преломили утакмицу, остаје огромна жал“, рекао је Паунић.
Објаснио је потом Паунић и колико је репрезентацији значио Никола Јокић.
„Навијачи то другачије гледају од нас спортиста. Не може нико да каже да Никола не жели увек да игра за Србију. Морате да се ставите у његову позицију, игра сваку утакмицу по 40 минута, све се врти око њега. По мом мишљењу је четири године заредом МВП, треће године је та титула неправедно поклоњена другом играчу. Тешко је једном освојити МВП титулу,а ми имамо Србина који влада четири године, таквом момку треба скинути капу и треба га разумети да и он некада треба да има одмор и посвети се породици. Никола је показао овом борбеношћу да није ту, као што су неки причали, да нас части присуством него је стварно гинуо и показао да наша репрезентација са њим и без њега није иста“, уверен је бивши репрезентативац.
За крај разговора још једном је истакао колико је поносан и срећан на екипу.
„Знам какви су то момци. Не постоји трунка ега, то је скуп најбољих момака што људског што играчког квалитета, показали су то када је било најтеже. Представили су Србију у најбољем могућем светлу“, закључио је Иван Паунић.
Погледајте целу емисију Спутњик спорт.
СПОРТ
„Треће, а као да је прво!“ – капитен је за Спутњик најавио злато и испунио обећање!
Коментар