СВЕТ

Трамп открио који лидери воле своју земљу а који је презиру

Демократе ће нападати Доналда Трампа због позитивних изјава о Владимиру Путину, Си Ђин Пингу и Ким Џонг Уну иако је у праву, каже за Спутњик новинар и колумниста РТ Небојша Малић коментаришући поруке републиканског председничког кандидата из интервјуа датом милијардеру Илону Маску.
Sputnik
Трампова изјава је дата због унутрашњополитичких разлога, а не због калкулација у спољној политици - оценом о врлинама Путина, Сија и Кима, пре свега Американцима указао је на контраст између тих лидера и демократског двојца Џозеф БајденКамала Харис, сматра Малић.
„Не може бити већег контраста, јер шта год мислили о тим људима они то раде јер воле своје земље, а садашња америчка власт се понаша тако како се понаша, зато што народ којим влада презире и мрзи. И то би у ствари била суштина Трамповог наступа. Видећете, баш због тога ће га напасти демократе. Људи који Америку презиру и мрзе рећи ће да Доналд Трамп више воли Русију и Северну Кореју.“

Битка за неопредељене

Американци који добијају информације тако што „иду на телевизију по своју памет“ неће испратити Трамов интервју, него ће усвојити оно што им је кампања Камале Харис рекла да трба да мисле, додаје Малић.
„Људима који мисле својом главом и можда ће послушати свих два сата интервју или неке 'хајлајте' од три или 15 минута, Трамп ће вероватно бити симпатичан. Јако је мало неопредељених у Америци за разлику од било којих избора до сада, јер су Американци већ видели како влада Трамп, а како режим Бајден – Харис. Људи ће гласати на изборима и неће бити много оних који ће остати код куће и мислити да су сви исти јер су свесни драстичне разлике. Мислим да ће људе који су гајили симпатије према Трампу а нису били сигурни да ли ће гласати интервју помоћи да одлуче да гласају, али не верујем да ће преобратити неке од либерала који свакако иду на телевизију по памет,“ констатује наш саговорник.

Саботаже губитника

Илон Маск је изјавио да је милијарду људи до сада погледало интервју са Трампом, који је због масовног сајбер напада каснио 40 минута. Малић није изненађен покушајима саботажа интервјуа, али је веома разочаран што су се демократе тако отворено умешале у најобичнији интервју републиканског кандидата.
„Покушали су све, од пујдања оног комесара ЕУ Бретона до претњи затвором за Маска. Да онолико воде у предизборним анкетама као што тврде да воде, то им не би било потребно. А чињеница да су се толико потрудили да онемогуће најобичнији разговор због ког су се и режимски новинари осећали угроженим, сама по себи је симптоматична. Бивши пи-ар агент Обамине администрације Џим Шуто на Си-ен-ену је говорио како није нормално да Трампа интервјуише неко ко га је подржао и ко је навијач његове кампање, без трунке самосвести. А то само показује колико су демократе уплашене“, закључио је Малић.
Маск је изјавио и да је спреман да интервјуише Камалу Харис, али је проблем што она зазире и од пријатељских медија, а камоли од неких који јој не би били наклоњени, закључио је Малић.

Трамп: Путин, Си и Ким воле своје земље

Бивши амерички председник и републикански председнички кандидат Доналд Трамп изјавио је да је за САД боље да одржавају добре односе са светским лидерима као што је руски председник Владимир Путин. Он је рекао да очекује да ће се поново слагати са Путином уколико буде опет изабран на место председника.
„Добри односи са председником Русије, Кине и Северне Кореје, Владимиром Путином, Сијем Ђинпингом и Ким Џонг Уном су добра ствар – а не лоша“, поручио је Трамп у разговору са власником мреже „Икс“ Илоном Маском.
Трамп сматра да су Владимир Путин, Си Ђинпинг и Ким Џонг Ун најбољи у свом послу.
„Они су одлучни, паметни, бескромпромисни и штитиће своје земље. Да ли воле своје земље? Вероватно да, то је просто другачији облик љубави. Али ће они штитити своје земље“, нагласио је Трамп.
Погледајте и:
РУСИЈА
Трампова изјава о Путину и Сију одјекнула светом
Коментар