Специјална операција у Украјини

Украјинци су се преварили – Русија ће се борити до краја

Командант јединице "Ахмат" Апти Алаудинов изјавио је да украјинске снаге које су ушле у Курску област нису предвиделе да ће се Русија борити до краја и да се неће повлачити.
Sputnik
Алаудинов је рекао и да је циљ украјинских снага био да заузму стратешке објекте у Курској области и део Белгородске области.
Према његовим речима на територију Курске области ушло је 12.000 украјинских војника, а било је и много страних плаћеника. Највећи део њих је ликвидиран, истакао је Алаудинов.
"Свуда се чуо пољски, енглески, француски", рекао је он и додао да је већи део њих ликвидиран.
Према речима команданта јединице "Ахмат", изнад Курске области нису били уочени украјински авиони.
Подсетимо, масовни напад украјинских оружаних снага на Курску област почео је 6. августа. Начелник Генералштаба Оружаних снага Валериј Герасимов известио је председника Владимира Путина наредног дана да је руска војска зауставила напредовање Оружаних снага Украјине у дубину руске територије.
У региону је више пута проглашавана ракетна опасност, након чега је уведена ванредна ситуација федералног нивоа. Локално становништво се евакуише у друге регионе Руске Федерације.

Зеленског би ускоро могли да убију

Алаудинов сматра да би шефа кијевског режима Владимира Зеленског ускоро могли да ликвидирају његови господари.
"Надам се да га, док ми до њега стигнемо, неће убити његови господари, а то је сасвим могуће у најскорије време", рекао је Алаудинов у изјави за "Русија 1".
Руска Спољна обавештајна служба саопштила је јуче да је све веће незадовољство у америчкој елити и да у Вашингтону разрађују опције како да Владимира Зеленског замене особом којом би се лакше управљало и која би била мање корумпирана.
Као одговарајући кандидат разматра се бивши министар унутрашњих послова Украјине Арсен Аваков (у Русији се налази на листи терориста и екстремиста).
Погледајте и:
Коментар