СПОРТ

Године му ништа не могу – још је дужан себи и НБА

Прекаљени аустралијски плејмејкер Пети Милс потписао је уговор са Јутом Џез и наредна сезона биће му 16. у најјачој кошаркашкој лиги света – НБА.
Sputnik
Опростио се Пети Милс од дреса Аустралије по завршетку турнира у Паризу, где је Србији убацио чак 26 поена и ставио је у озбиљан проблем, али су Орлови успели да преокрену и домогну се полуфинала. Опростио се и од Атланте Хокс и иде у Јуту.
Према информацијама које је објавио чувени НБА инсајдер Адријан Војнаровски, Милс ће за једногодишњи уговор са "џезерима" инкасирати 3,3 милиона долара.
Милс ће наставити да терорише противничке мрежице под будним оком Вила Хардија с којим је сарађивао још у Сан Антонио Спарсима. Већ две године Харди је на челу екипе из Солт Лејк Ситија, а Милс ће сада поново сарађивати с њим.
Једно је сигурно, године му ништа не могу, још је дужан себи и НБА (песма Саше Матића каже веран себи и Богу). Јер, Пети Милс има чак 36 година, а на паркету и даље изгледа као младић, физички је и те како спреман, шут га и даље служи.
Милс је у НБА лигу стигао још давне 2009. године као 55. пик на трафду, када га је изабрао Портланд.
Имао је кратко „бекство“ у аустралијску и кинеску лигу, да би се 2012. године вратио међу „мамузе“ с којима је освојио шампионски прстен 2014. године, да би се тамо задржао до 2021. године. После тога играо је за Бруклин, Атланту, Мајами и Јуту.
СПОРТ
Деки, буди поносан! /фото/
Коментар