РУСИЈА

Захарова открила шта је Украјина хтела да постигне у Курској области

Није постигнут главни циљ Оружаних снага Украјине у Курској области – одвраћање руских трупа из Донбаса и Слобожаншчине, поручила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
Sputnik

„Упркос свим тим варварским методама, режим Зеленског није постигао свој главни циљ - да одврати руске Оружане снаге са Донбаса и Слобожаншчине (неформални колективни назив за Харковску, Сумску и Белгородску област). Украјински милитанти који су упали на територију Курске области добиће одлучан отпор руске војске“, рекла је Захарова.

Напад на Курску област повезан је са неуспехом украјинске војске у Донбасу, изјавила је портпарол руског МИП-а.
„Криминални режим Владимира Зеленског, којем је истекао мандат, наставља да демонстрира целом свету своју праву неонацистичку природу. У светлу краха украјинске војске у Донбасу, кијевске власти су извеле терористички напад на пограничне територије Курске области. У Кијеву нису крили да су тим потезом намеравали да у перспективи побољшају сопствене преговарачке позиције, што је, без оклевања 8. августа изјавио саветник шефа кабинета Зеленског, Михаил Подољак“, истакла је Захарова.
Како је навела, украјински милитанти заробљени у Курској области признали су да су добили наређење да пуцају на цивиле.
Она је додала да „режим кијевских узурпатора, потпуно труо изнутра, почива искључиво на финансијској подршци Запада“.
„Његов слом само је питање времена“, нагласила је Захарова.
Према њеним речима, напади Оружаних снага Украјине на територију Русије уз саучесништво покровитеља НАТО-а у потпуности потврђују приврженост циљевима специјалне војне операције који се односе на денацификацију и демилитаризацију Украјине, која ће свакако бити спроведена.
РУСИЈА
Фијаско украјинских планова: Кијев планирао да заузме Курску нуклеарну централу
Погледајте и:
Коментар