РУСИЈА

Амерички пуковник открива улогу Вашингтона у нападу Украјине на Курску област

Напад Оружаних снага Украјине на Курску област могао је бити изведен уз помоћ обавештајних података које су пружиле Сједињене Америчке Државе, тврди бивши саветник Пентагона, пензионисани пуковник Даглас Мекгрегор.
Sputnik
„Украјинско пробијање мало слабије тачке руске границе вероватно је изведено на основу информација од америчких обавештајних служби. То је учињено како би се створила илузија да напредују и како би им ратни хушкачи из Вашингтона послали више новца“, написао је Мекгрегор на друштвеној мрежи „Икс“.
Он је истовремено позвао сукобљене стране да се „помире“.
Раније је Бела кућа негирала умешаност САД у припрему и планирање украјинских напада на Курску област. Истовремено, агенција „Блумберг“ је саопштила да је Украјина разматрала неколико сценарија изненадног напада на Русију пошто је добила „благослов“ од руководства САД и ЕУ да изведе напад.
Масовни напад украјинских оружаних снага на Курску област почео је 6. августа. Председник Русије Владимир Путин изјавио је да је кијевски режим извео провокацију, те да врши неселективно гранатирање цивилних мета. Директор ФСБ Русије је саопштио да је Кијев у Курској области извео терористички напад уз подршку колективног Запада.
РУСИЈА
Сукоб у Украјини треба прекинути: Запад жели да Руси и Украјинци униште једни друге
Погледајте још:
Коментар