РУСИЈА

Руска војска: Нападом Украјине на Курску област руководе западне службе

Нападом украјинских снага на територију Курске области руководе западне обавештајне службе, саопштио је саветник Министарства одбране Русије Андреј Иљницки.
Sputnik

„Упад у Курску област је војна операција. То не би могло да се изведе без координације и руковођења од стране западних обавештајних година и без западних технологија. Они испоручују војну технику у Украјину, па чак и оно што сами немају. Све док је предност на нашој страни, они неће пристати ни на какве преговоре. И овакви покушаји ће се наставити“, рекао је Иљницки.

Како је раније саопштило руско Министарство одбране, украјинска војска је током борби у Курској области укупно изгубила 2.640 војника, 37 тенкова, 32 оклопна транспортера, 23 борбена возила пешадије и четири ПРО система. Само у последња 24 сата Кијев је изгубио до 340 војника и 19 јединица технике.
Ујутро 6. августа, украјинске трупе су напале руску границу у Курској области. Тада је, према подацима Генералштаба Оружаних снага Русије, у нападу учествовало око 1.000 војника.
Специјална операција у Украјини
Москва: Тешки губици Украјинаца у Курској области, операција ликвидације противника се наставља
Погледајте још:
Коментар