РУСИЈА

Све мање украјинских војника у Курској области: Руске снаге завршиле чишћење терена у Мартиновки

Противничке снаге у Курској области се сваким даном смањују – насеље Мартиновка је очишћено од украјинске војске, а рашчишћавају се и друга насеља у суџанском правцу, саопштио је командант специјалних снага „Ахмат“, заменик начелника главне војно-политичке управе Министарства одбране Русије, генерал-мајор Апти Алаудинов.
Sputnik
„Непријатељ притиска, покушава да се пробије из свих праваца, али се противничке снаге сваким даном смањују. Ускоро, када непријатељске снаге и техника нестану, биће погрешно чак и говорити о некој иницијативи. То је привремена иницијатива, коју је Кијев предузео захваљујући томе што је могао да прикупи ресурсе и изврши притисак на једну област“, нагласио је Алаудинов.
Према његовим речима, у подручју где се сада налази, на суџанском правцу, баријере су заиста добро постављене.
"Већ смо почели да рашчишћавамо насеља. Једно од њих је Мартиновка, са њим смо завршили. Сада рашчишћавамо Черкаско Поречно и Руско Поречно“, изјавио је Алаудинов за телевизију „Русија 24“.
Како је рекао, на подручју у Курској области на којем се он налази ситуација је под контролом.
Према његовим речима, украјинска војска не контролише у потпуности Суџу у Курској области – тамо делују руске јединице. Такође је навео да украјинске снаге настављају да преусмеравају резерве са других праваца ка Курској области.
Руска војска постепено уништава јединице Оружаних снага Украјине на курском правцу, додао је генерал-мајор.
„Радићемо свој посао и знамо да ћемо победити“, закључио је командант „Ахмата“.
Подсетимо, масовни напад украјинских оружаних снага на Курску област почео је 6. августа. Начелник Генералштаба Оружаних снага Валериј Герасимов известио је председника Владимира Путина наредног дана да је руска војска зауставила напредовање Оружаних снага Украјине у дубину руске територије.
У региону је више пута проглашавана ракетна опасност, након чега је уведена ванредна ситуација федералног нивоа. Локално становништво се евакуише у друге регионе Руске Федерације.
Према најновијим информацијама руског Министарства одбране, Кијев је од почетка борбених дејстава на курском правцу изгубио до 2.300 војника, 37 тенкова и 32 оклопна транспортера.
Специјална операција у Украјини
Украјинци су се преварили – Русија ће се борити до краја
Погледајте и:
Коментар