СПОРТ

Станојевић после нове европске елиминације: „Били смо близу...“

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић поручио је после елиминације из квалификација за Лигу Европе да је екипа била близу, да су се његови играчи трудили, али да једноставно нису успели да елиминишу Лугано.
Sputnik
Победио је Партизан у Швајцарској Лугано резултатом 2:1, а како је у Хумској претрпео минималан пораз (0:1), тако су питање проласка у плеј-оф Лиге Европе морали да решавају продужеци или пенали.
Иако су црно-бели од 88. минута имали предност играча више због искључена Хајдарија, то нису успели да искористе.
Ни два продужетка нису им била довољна да постигну гол, а како су га с друге стране примили о томе ће се причати. Де Медина је несхватљиво чучнуо уместо да избаци лопту из петерца и Белхађ је матирао Јовановића, што ће на крају коштати Партизана елиминације од Лугана, од ког није гори тим.
СПОРТ
Игра судбине – Лазетић на путу свог бившег клуба ка Европи!
Станојевић је због таквог епилога био видно утучен на конференцији и поручио је:
„Били смо тако близу, бар пенала, међутим у двомечу смо изгубили и жао ми је због тога“.
На питање како освежити екипу, јер већ у недељу следи утакмица Суперлиге у Хумској са Радничким из Ниша, Станојевић је одговорио:
„Морамо, то нам је посао. Дали смо максимум, одрадили продужетке, потрудили смо се, неки више, неки мање. Тешка нас утакмица очекује у недељу, а о Генту не треба ни причати“.
На питање да ли ће бити промена у саставу већ против Радничког, с обзиром на то да поједини фудбалери нису испунили очекивања, одговорио је:
„Мораћемо нешто да мењамо, али не можемо ни превише. Неки фудбалери дефинитивно не задовољавају критеријуме, неки не могу да се наметну. Биће резова“, закључио је Александар Станојевић.
Партизан је тако после елиминације од Динамо Кијева у квалификацијама за Лигу шампиона, елиминисан и из квалификација за Лигу Европе у Лугана, па га сада очекује плеј-оф против Гента за улазак у треће по јачини европско такмичење - Лигу конференција.
СПОРТ
Партизан примио гол са играчем мање и после продужетака испао од Лугана!
Коментар