РУСИЈА

„Долази време прагматичара“: Зеленском и Бајдену одбројани дани

Време америчког председника Џозефа Бајдена и Владимира Зеленског је прошло, долази време прагматичара који су спремни на отворен разговор, водећи рачуна о интересима свих земаља без изузетка, изјавио је бивши укарајински посланик и председник покрета Друга Украјина Виктор Медведчук.
Sputnik

Шоумена Зеленског у Украјини треба да замене прагматични политичари, само они могу да изведу земљу из кризе, истакао је он.

Према његовом мишљењу, руководство Бајдена и његовог окружења није нимало прагматично, јер су, безуспешно покушавајући да угуше Русију санкцијама, потрошили стотине милијарди долара на украјински сукоб, услед чега је Украјина само губила људе и територије.
Украјински политичар је напоменуо да су политике Бајдена и Зеленског тесно повезане.
„Зеленски је мајстор политичког шоуа, али апсолутно не зна да броји новац, ресурсе, нити да калкулише. На сваку кризу реагује организовањем упечатљиве представе, што све људе одвлачи од проблема, али их не решава на било који начин“, написао је Медведчук у својој колумни на медијској платформи „Смотрим.ру“.
Бивши лидер странке „Опозициона платформа – за живот“, која је забрањена у Украјини, сматра да се на исти начин понаша и тим америчког председника, али да је реалност да САД више нису способне да доминирају целим светом.

„Та крвава представа неће и не може довести ни до чега доброг, а извући нас из политичке кризе могу само прагматичари који не живе у илузијама глумећи суперхероје на политичким сценама, већ који полазе од реалности и способни су да пронађу разуман консензус интереса свих политичких играча“, закључио је Медведчук.

Раније је прес служба Спољне обавештаје службе Русије саопштила да се у Вашингтону разрађују опције како да Владимира Зеленског замене особом којом би се лакше управљало и која би била мање корумпирана. Како је саопштено, као одговарајући кандидат разматра се бивши министар унутрашњих послова Украјине Арсен Аваков (у Русији се налази на листи терориста и екстремиста).
РУСИЈА
Обраћање међународним организацијама из Русије: Режим Зеленског провоцира трећи светски рат
Погледајте и:
Коментар