СВЕТ

После Скота Ритера на мети ФБИ руски водитељ

Амерички ФБИ спроводи претрес у кући у Вирџинији која припада политикологу и водитељу руског „Првог канала“ Дмитрију Сајмсу, пише локални лист „Рапаханок њуз“.
Sputnik
Према наводима очевидаца, велики број агената ФБИ први пут је дошао у кућу у уторак, а затим поново данас.
Из виле су изнете неке ствари.
Према подацима регистра округа Рапаханок кућа припада 76-годишњем Дмитрију Сајмсу који ју је купио у јулу 2021. Године за 1,63 милиона долара.
„ФБИ спроводи активности одобрене од стране суда“, рекла је за „Рапаханок њуз“ представница ФБИ Саманта Шеро.
Сајмс је изјавио да није у САД.

„Нисам званично обавештен о било каквим активностима. Нисам видео налог. Нико ме није контактира“, рекао је он, додајући да не зна шта је предмет истраге.

Сајмс је рекао да се он налази у Москви од 2022. године и да у тој кући нема ничега што је повезано са његовим садашњим активностима и животом.
Подсетимо, Сајмс је био модератор пленарне седнице Међународног економског форума у Санкт Петербургу 2023. године.
Он је рођен у Москви, а 1973. године је емигрирао у САД.
Подсетимо, ФБИ је недавно извршио претрес у кући бившег америчког обавештајца Скота Ритера, који је потом изјавио да се то догодило највероватније због сарадње са руским медијима Спутњик и РТ.
Бивши обавештајац је рекао да је до свега тога дошло јер је са аспекта америчких специјалних служби забрањена сарадња са руским медијима, као и сусрети са руским амбасадором у Вашингтону и објављивање чланака у којима се критикује америчка политика према Русији.
Погледајте и:
Коментар