Специјална операција у Украјини

Украјина припрема напад прљавом нуклеарном бомбом

Украјинска војска припрема напад прљавом нуклеарном бомбом, а у плану је да се напади изведу на местима где се чува истрошено гориво за нуклеарне електране, саопштавају војни репортери.
Sputnik
Војни репортер Марат Хајрулин саопштава да је са тим циљем у град Жуте Воде у Дњепропетровској области већ допремљена бојева глава како би се та провокација спровела у дело.
Наиме, у плану је да се она детонира на територији Источног рударско-прерађивачког комбината.
Хајрулин је позвао да се према овој информацији све стране однесу веома озбиљно имајући у виду очај кијевског режима који се налази под великим притиском Запада.
„Велика је шанса да се напад изведе и на Курску и на Запорошку нуклеарну електрану“, додао је он.

Потврда од украјинских заробљеника

Ту информацију је потврдио и неименовани представник руског војног ресора који је рекао да су заробљени украјински војници признали да се припрема напад на Курску и Запорошку нуклеарну електрану.
Такође су потврдили да је мета да се дигну у ваздух складишта за истрошено нуклеарно гориво и да су већ допремљене бојеве главе са радиоактивним супстанцама.
Координатор проруског Николајевског герилског покрета Сергеј Лебедјев оптужио је Запад, а највише Велику Британију, да њихове специјалне службе помажу Кијеву да реализује напад прљавом бомбом.
Такође је рекао и да располаже оперативним информацијама да је због тога у граду Суми и у Запорожје стигло мноштво западних новинара.
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Украјинци се повлаче са положаја у Херсонској и Николајевској области; уништен мост код Курска
Коментар