СПОРТ

Ђоковић има нови проблем пред пут у Америку

Новака Ђоковића неочекивани пораз Карлоса Алкараса сачувао је на другом месту АТП листе што значи да би српски ас требало да буде други носилац на УС Опену, али је претходно потребно да неко у Синсинатију заустави Сашу Зверева који је сада главна претња за српског аса.
Sputnik
Новак Ђоковић ће на новој АТП листи која излази у понедељак бити и даље други тенисер света, а у томе му је помогао Карлос Алкарас који је у другом колу мастерса у Синсинатију елиминисан од стране Гаела Монфиса.
Француски тенисер направио је велики подвиг, али је осим себи помогао и Новаку који сада не мора да брине о Алкарасу, међутим то не мора да значи да брига не треба да му буде други тенисер.

Саша је нови проблем

Нова претња за српског аса је Саша Зверев који је тренутно четврти тенисер света.
Уколико немачки тенисер освојио титулу у Синсинатију он ће зарадити довољно бодова да престигне Новака и склони га са другог места АТП листе.
Зверев је стигао до четвртфинала, али га сада чека тежал посао. Најпре игра против Бена Шелтона, а уколико победи Американца, састаће се са победником дуела Андреј Рубљов – Јаник Синер.
У другом делу жреба су Хуберт Хуркач, Френсис Тијафо, Џек Дрејпер и Холгер Руне, па би неко од њих четворице био потенцијални противник немачког тенисера у борби за титулу.

Зашто је Новаку битно да буде други?

Иако већ неко време Новак истиче да му место на АТП листи није приоритет, српском асу биће важно са које позиције иде на УС Опен због жреба и противника.
Као други носилац најбољи тенисер свих времена не би могао да игра са Јаником Синером, односно тренутно првим носиоцем до финала. У случају да га Зверев престигне Новак би на Италијана налетео у полуфиналу.
Навијачи српског аса дефинитивно ће навијати да Саша не дође до титуле јер је Новаку потребан лакши жреб иако је у фантастичној форми.
Освојио је Новак златну медаљу, али на шљаци, а сада би требало да игра на бетону и тако промени трећу подлогу у кратком временском року. Истина, како је њему тако је и осталима, али с обзиром на то да се недавно опоравио од повреде и да су противници на последњем Грен слему увек опасни лакши жреб не би био на одмет.
СПОРТ
Србин отворио нову сезону Премијер лиге – Аргентинац забележио нестваран промашај
Коментар