Специјална операција у Украјини

„Траса смрти“: Западни стратези предвиђају офанзивну катастрофу Украјинаца у правцу Курска

Тренутни положаји украјинске војске у руској Курској области неће бити могуће одржати у дугорочној перспективи јер су окружени руском војском са три стране, изјавио је војни аналитичар, бивши припадник америчке морнарице Марк Слебода.
Sputnik
Према његовим речима, украјинска војска неће бити у могућности да организује систем снабдевања своје војске у Курско области јер је под константном ватром, како од стране руске артиљерије, тако и од авијације.
„Украјинци не могу да користе железницу јер су то `трасе смрти`. Тамо Русија изводи најјаче нападе. Руска армија их силовито гађа док они покушавају да доведу појачање, допреме муницију и евакуишу рањене и оштећену технику. Тај план је немогуће одржати на дугорочном нивоу. То је грешка у стратегији“, истакао је Слебода.
Према подацима руског Министарства одбране, од упада украјинских снага 6. августа укупно је ликвидирано 2.860 украјинских војника, уништен је 41 тенк, као и 40 оклопних транспортера.
Операција уништавања јединица Оружаних снага Украјине се наставља.
Поводом напада на Курску област огласио се и председник Русије Владимир Путин који је рекао да је кијевски режим извео провокацију, те да врши неселективно гранатирање цивилних мета. Иначе, тај напад се у Русији квалификован као терористички чин који је Кијев извршио уз подршку колективног Запада.
Специјална операција у Украјини
Украјинци изгубили 300 војника за дан у Курској области
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Сирене за ваздушну опасност широм источне Украјине; експлозије у Сумију
Коментар