СПОРТ

Италијану трилер против Зверева – Синер одиграо за себе и Ђоковића

Спектакуларан меч одиграли су Јаник Синер и Александар Зверев, а славио је Италијан и то после трилера дугог три сата и шест минута – 7:6, 5:7, 7:4. Тај тријумф био је битан и за Новака Ђоковића, јер да је Немац руског порекла славио постојала је реална шанса да Србин изгуби другу позицију, што би му закомпликовало ситуацију у финишу сезоне.
Sputnik
Да је Зверев освојио Мастерс у Синсинатију, Ђоковић би сасвим сигурно препустио друго место, а то значи да би Новак могао на УС Опену пре финала да се састане са првим рекетом света Јаником Синеро, па се простим закључком дође до тога да је Италијан одиграо за себе и Србина!
Новак је у неком чудном сценарију могао да падне и на четврту позицију, а зато је било потребно да Зверев освоји турнир, као и да Карлос Алкарас освоји турнир, али је Шпанац шокантно испао већ на почетку од ветерана Гаела Монфиса, после чега је бес искалио на рекету.
Када је у питању полуфинале Синснатија у ком је „грешник“ изашао као победник после велике борбе са Зверевом, Италијана је мучио мук и то се јасно могло уочити, али је стиснуо зубе и успео да се избори за финале.
„Било је успона и падова, то може да се деси када играте меч дуже од три сата. Био је одличан меч, добар за обојицу. Зверев је изузетно добро сервирао, па могу да будем поносан што сам ово решио у своју корист“, истакао је први тенисер планете Јаник Синер.
Интересантно је да упркос победи, Синер и даље има негативан скор у дуелима са Зверевом – 2:4.
Италијан ће у финалу Синсинатија играти против домаћег играча Френсиса Тијафоа, који је после преокрета елиминисао Данца Холгера Рунеа – 4:6, 6:1, 7:6.
СПОРТ
Дупла круна за Лолу
Коментар