СПОРТ

Новак остао где јесте – Лајовићев пад и Ђереов скок

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света свих времена, сачувао је захваљујући Јанику Синеру друго место на најновијој АТП ранг-листи. Италијан је и даље први и бориће се за титулу на Мастерсу Синсинати.
Sputnik
Јаник Синер на првом месту АТП листе има 9.410 бодова, док је Ђоковић други са 7.460. Српски ас изгубио је 1.000 поена у односу на прошлонедељну листу, пошто није учествовао на Мастерсу у Синсинатију, где је прошле године подигао трофеј.
Синер ће наредне ноћи играти у финалу Мастерса у Синсинатију против Американца Френсиса Тијафоа.
Алкараз је и даље трећи рекет планете са 7.360 поена, а иза њега су Немац руског порекла Александер Саша Зверев и Рус Данил Медведев.
Још један Рус Андреј Рубљов је шести играч света, а потом следе Пољак Хуберт Хуркач, Норвежанин Каспер Руд, Бугарин Григор Димитров и Аустралијанац Алекс де Минор.
Када су остали српски тенисери на АТП листи у питању, Миомир Кецмановић назадовао је за две позиције и тренутно је 53. тенисер света са 940 бодова.
Душан Лајовић назадовао је чак за 12 места и тренутно је 66. играч на АТП листи са 811 бодова.
Ласло Ђере је напредовао за шест позиција и сада је на 100. месту АТП листе са 566 поена, док је Хамад Међедовић 137. играч света са 431 поеном.
СПОРТ
Италијану трилер против Зверева – Синер одиграо за себе и Ђоковића
Коментар