СПОРТ

Легендарни Немац се опростио од репрезентације: „Била ми је част“

Мануел Нојер, чувени голман Немачке, одлучио је да стави тачку на репрезентативну каријеру после 15 година и чак 124 утакмице у националном дресу. Једноставно, Нојер има 38 година и одлучио је да место препусти млађима.
Sputnik
Јединица Бајерн Минхена обратила се путем друштвених мрежа и саопштила је навијачима тешку одлуку. Опроштајна порука била је изузетно емотивна.
„Сви који ме познају знају врло добро да је ово била изузетно тешка одлука. Физички се и даље осећам јако добро и могао бих да играм на Светском првенству 2026. године у Сједињеним Америчим Државама, Канади и Мексику, али сам у исто време прилично сигуран да је ово прави тренутак да се повучем и да се у потпуности посветим Бајерну у будућности“, навео је на почетку поруке Нојер.
Мануел Нојер који је 2011. и 2014. године изабран за најбољег играча Немачке и који је на Мундијалу у Немачкој освојио титулу првака света, изјавио је да се прво посаветовао са породицом и пријатељима, да би после тога информисао селектора Јулијана Нагелсмана.
„Фантастичне моменте провео сам у репрезентацији Немачке, која ме је обликовала као човека и на то сам веома поносан. Тријумф на Мундијалу 2014. године, као и сјајна атмосфера на првенству Европе ове године код куће су најлепши моменти за мене. Изузетно сам захвалан на томе. Била је велика част бити део и капитен овог тима. Увек је било посебно задовољство и посебна част облачити дрес Немачке“, закључио је велики Мануел Нојер, један од најбољих голмана 21. века.
СПОРТ
Два лица Звезде – има ли (већ) разлога за бригу?
Коментар