СВЕТ

Кроз ово стакло јасно се види: Америчка демократија више — не постоји

Америчка демократија не постоји. Да постоји, Доналд Трамп не би морао да говори иза заштитног стакла на првом скупу на отвореном од покушаја атентата. Дубокој држави демократија не одговара, јер глобалистичка елита је у остварењу својих циљева спремна на све — ту за демократију нема простора.
Sputnik
Стручњак за међународне односе др Срђан Перишић каже да се управо у Камали Харис, карикатуралном изразу глобалистичких елита, види докле је дошла демократија у Америци.
„Америчка елита спремна је да на чело државе постави особу која не зна ништа, чак ни да говори. А ако су спремни на то, спремни су и на још један атентат на Доналда Трампа. Зато и мора да држи говоре иза непробојног стакла“, каже он.
„Спремни су на све могуће методе не би ли спречили Трампа. И из тог разлога, што су спремни на сваки облик политичког насиља против свог противкандидата, Трампова победа је неизвесна. У суштини, спремни су на све против саме Америке“, објашњава Перишић.

Глобалистичке елите спремне на све

Атентати на америчке председнике и председничке кандидате нису ништа ново — било је дванаест атентата на председнике, у којима је убијено четири председника и један кандидат. Међутим, атентат на Трампа, одвија се у специфичним политичким околностима у свету и у самој Америци, додаје наш саговорник.
Свет је захватила промена међународног поретка — америчка моћ у свету почиње да опада од 2008, а тај процес одражава се и на америчку унутрашњу политику и њен демократски поредак.
„Народ у САД подељен је, буквално по средини, на два табора. И глобалистичке, либералне елите које су последњих тридесет година владале светом, морају да оду и грчевито се боре против тога. И спремне су на све, па и на уништење САД, не би ли тај одлазак спречиле. Одатле атентат на Трампа и зато он мора да се штити непробојним стаклом“, сматра Перишић.
Да су глобалистичке елите спремне на све показује и чињеница да су 2020. извршиле изборну крађу, наводи он.

Да ли је Америка уопште и била демократско друштво

Према речима филозофа Николе Танасића, велико је питање да ли је Америка уопште демократско друштво или се ради о олигархијском систему у коме се политичка борба не води међу грађанима који су равноправни пред законом, него између индустријских лобија, различитих неформалних група, политичких и безбедносних олигархија.
Са друге стране, само у Америци долази до крупних померања на нивоу политичком, обавештајном, економском... У таквим кризним временима, често, како Танасић каже, лете главе.
„Живимо у историјским временима, а у историјским временима се догађају драматичне ствари. Међутим, за сада у предизборној кампањи нисмо видели ништа невиђено, ако не рачунамо одређене врсте политичких манипулација“, наводи Танасић.
Републикански председнички кандидат и бивши председник САД Доналд Трамп говорио је у среду у Северној Каролини, на првом јавном скупу од како је прошлог месеца рањен у атентату на митингу у месту Батлер у држави Пенсилванија, а простор око говорнице за којом је стајао, био је ограђен непробојним стаклом.
Погледајте и:
Коментар