РУСИЈА

Срамотно! Захарова „поткачила“ међународне организације због претреса у Америци

Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова иронично је реаговала на вест „Њујорк тајмса“ да власти САД намеравају да изврше нове претресе у домовима америчких држављана који сарађују са руским медијима.
Sputnik

„Шта о томе мисле 'Репортери без граница', генерални директор УНЕСКО Одри Азуле и комесари ОЕБС? Надам се да неће ћутати. Сигурна сам да ће та срамна чињеница бити забележена и у извештају Стејт департмента о деградацији ситуације са људским правима и слободом говора у САД. Чекамо љутиту осуду америчких власти због одступања од демократије“, написала је Захарова на Телеграму.

Како је додала, једино недостају саопштења за јавност америчких амбасада широм света у којима се „прети увођењем санкција председнику Џозефу Бајдену“.
Претходно је „Њујорк тајмс“, позивајући се на изворе, известио да је Министарство правде САД покренуло велику кривичну истрагу против грађана њихове земље који сарађују са руским медијима.
Раније је саопштено да је амерички ФБИ извршио претрес у кући америчког политиколога и водитеља Првог канала Дмитрија Сајмса у Вирџинији и у кући бившег америчког обавештајца Скота Ритера. Он је потом изјавио да се то догодило највероватније због сарадње са руским медијима Спутњик и РТ.
СВЕТ
После Скота Ритера на мети ФБИ руски водитељ
Погледајте још:
Коментар